Smakverket ble åpnet av Olav H. W. Egeberg i desember 2008 og tok utgangspunkt i et behov Bergen hadde på den tiden (og fortsatt har), nemlig lunsj. God kaffe og god mat, på samme sted. Navnet «Smakverket» spiller på vår beliggenhet og museets bygninger. Navnet er forpliktende og gjenspeiler vårt ønske om å levere et godt produkt. Den første logoen skulle representere bygningen vi ligger i og vår kjærlighet til råvaren, representert ved en kaffeplante. Det grafiske ble gjennomført av undertegnede og fungerte helt greit. I 2019 redesignet vår gode venn, Espen Horne logoen og brakte den inn i det nye tiåret.
Vi har ved flere anledninger blitt nominert til diverse utmerkelser og vant i 2009 prisen for Bergens beste kafé. Siden den gang har vi fortsatt å levere og selv om vi nå er gammelt nytt, skal Smakverket alltid være å regne med. For det er nettopp hverdagslivet som interesserer oss. Den jevnlige kontakten med våre kunder og stabiliteten i et veldrevet konsept som aldri går av moten.
Er Smakverket en kaffebar, kafé eller en restaurant? Sannheten er at vi er et smakverk med frihet til å gjøre det vi vil og kunnskapen til å få det til.